Известие

Collapse
No announcement yet.

Вихрови клапи 1.9 JTDm варианти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Oт него пък каква е ползата?
    156 2.0TS

Comment

Като го продадеш ще разбереш ползата.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

По принцип е много готино да се слагат стари ДПФ-и на колата. Тя ще си върти регенерации през 100 км, ще си грее доволно, ще посцепи някоя и друга глава и така ще има работа за автосервизите. Ето това е работеща икономика. Има потребление на нафта в повече, работа за сервизите и всеки е зает с нещо.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Bobi, как те осени това прозрение
          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
            Bobi, как те осени това прозрение
            Абе да разведря обстановката, че иначе ще почнат спорове, караници, излишно напрежение.

Comment

Някой може ли да постне снимка на тези клапи, къде точно се намират(sw 150 коня 16 винтила)? Днес гледах и не открих вихрови клапи. До подгревните свещи 4 дупки са затапени с кякакви алуминиеви планки... дали там не са били клапите?
              ALfa Romeo 166-2.4 JTD 99

Comment

Първоначално публикувано от athilaaaaa Покажи съобщение
                Някой може ли да постне снимка на тези клапи, къде точно се намират(sw 150 коня 16 винтила)? Днес гледах и не открих вихрови клапи. До подгревните свещи 4 дупки са затапени с кякакви алуминиеви планки... дали там не са били клапите?
                Вероятно. Снимай, качи снимка и ще стане ясно

Comment

Темата е за 1.9,но все пак .
                  Гледам на моята рейката ,която движи клапите е застопорена.Няма масло около отворите,чисто и сухо е,което ме кара да мисля,че клапите са в добро здраве.Застопорили са я с винт,пробили са отвор(нали е пластина около 4-5мм широка) и винта е законтрил долу в колектора,колкото да не се движи.Нямам идея моторчето върти ли,не върти ли...даже не знам от коя страна е,тъмно е и само това видях.
                  Много нещо просто решение са намерили,ако въобще е някакво решение на нещо??
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Моторчето е отдолу, клапата на 5ти цилиндър е преходна и излиза отдолу на ябълка, това е връзката помежду им. Доколко е решение това със застопоряването, по-скоро никакво ако клапите са там, предпоставките за строшаване пак са си налице.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Хмм..тъкмо си мислех,че ще ми се размине,поне с притесненията до лятото.
                      Но все пак, след като не се движат, изключваме разбиваето им и последващо чупене....или греша??

Comment

Е то това премахване на клапите не е космическа сума. Аз ако имах 2.4 159-ка бих треперил в пъти повече да не ми умре маховика примерно.

Comment

Махай ги при първа възможност, при мене 3 от клапите бяха наполовина строшени, 4-тата я нямаше изобщо.

Comment

Аз бих го направил в комбинация със смяната на ремъци и ролки, така или иначе се вадят за да се стигне до колектора.

Comment

Тъпото е,че е обслужена и всичко е сменено скоро.
                              На мен ми е ясно,че трябва ,а и е по-добре да се махнат въпросните клапи,но след като не работят,как биха се счупили?Преди 4000км са боднали нов DPF и са изчистили EGR-а,нов алтернатор,нова хидр.рейка...не са пестени пари.

Comment

Колега ,аз не съм с дизел-но,вчера гледах по V Box-7 -за 1.9 JTD "Bri4ka".com ,или нещо такова. Погледни го
                                Мечтател

Comment

Working...
                                X